Thomaksesta


In English
German flag Auf Deutsch

Hei, olen Thomas Kast, mies Salamapajan takana. Vartuin Karlsruhessa, Etelä-Saksassa ja olen asunut Oulussa reilu 22 vuotta. Tällä hetkellä suoritan valokuvaajan ammattitutkinto (VAT). Valokuvaaminen alkoi intohimona mutta siitä on tullut jotain isompi. Se on tapa tavoitella meidän planeetan kauneus ja myös ilmaista itseni.

Pää-aiheitani ovat maisema-, talvi- ja yökuvaus. Luonnollisesti tarjoaamani kuvausmatkat ja workshopit keskittyy näihin. Kuvieni kautta en yritä pelkästään vangita visuaalista kauneutta, vaan minulle on erityisen tärkeää välittää tunnelmaa ja kokemiani tunteita.

Yhteenveto minun palkinnoista, näyttelyistä ja ledistöstä löytyy tältä sivulta.

Opastyöt aloitin syksyllä 2012. Olla ulkona asiakkaiden kanssa, mahdollistaa että he voivat kokea jotain ainutlaatuista, auttaa kuvaamisen kanssa ja nähdä heidän reaktiot revontuliin on kaikki hyvin tyytyttävä. Äidinkieleni saksan lisäksi puhun sujuvaa englantia ja suomea. Ruotsinkielen taitoni on vielä työn alla.

Koska olen kiinnostunut myös teknologiasta, kuvaan paljon niin sanottu time-lapse videoita, joissa tapahtumat ovat todellisuutta nopeampia. Voit katsella muutama minun projekteani Video -osiossa.

Thomas Kast

Revontulet ovat minulle luonnon suurimpia ihmeitä. Elämässä ei ole montaa yhtä hienoa asiaa kuin niiden tanssi taivaalla. Näkemäni lukemattomat revontulet ovat kaikki olleet ainutlaatuisia. Niin kuin suomalaiset tietävät, revontulten värit ovat yleensä haaleita, mutta toisinaan ne voivat olla vahvoja. Liikkuva verho voi venyä niin kauas kuin silmä näkee. Joskus taivas on kuin kokoelma pianonkoskettimia: joku painelee niitä, mutta musiikin sijaan syntyy valoa. Onnekas voi nähdä jopa koronan avautumisen. Minulle se on aina huipennus, tuntuu että katson suoraan revontulien sydämeen. Odotus kylmässä säässä vaatii paljon, mutta on sen arvoista.

Vastaan mielelläni kysymyksiin kuvausmatkoistani, töiteni lisensoinnista, yhteistyöstä ja muusta. Voit ottaa yhteyttä yhteydenottolomakkeen kautta. Odotan innolla yhteydenottoasi!

Thomas

 

 

Talvi on kesäni ja yö on päiväni.

Thomas